12 Eylül 2015 Cumartesi

SONBAHAR DİYETİ


Yaz boyunca yedin, içtin, eğlendin, deniz kenarında yüksek kalorili atıştırmalıklara teslim oldun, belki kilonu koruyabildin belki de en kötüsü kilo aldın… Evet, yaz hepimiz için kilo alımı olarak kabul görmese de herkesin kaçak yaptığına eminiz. Ama telaşlanma, sonbaharın ilk ayı ile birlikte yaptığın kaçamakları, yediğin patates kızartmalarını, içtiğin sayısız içkinin acısını çıkartabilirsin. Peki ama nasıl?


Öncelikle kendine güvenmen gerekiyor. Unutma, beslenme programının amacı zayıflamak değil, kalıcı bir davranış değişikliği sağlamaktır.
Yaz boyunca atıştırdığın zararlı besinlerden uzaklaş.
Eylül ayı, detoks ayı, kışa hazırlık ayıdır. Vücudunu hastalıklardan korumak için düzenli sebze ve meyve yediğinden emin ol. Unutma, sağlıklı beslendiğin sürece bağışıklık sistemin güçlenecek ve hastalıklara karşı vücudunu korumuş olacaksın. Önemli olan hasta olmadan önce kaliteli beslenmektir.
Av yasağının kalkmasıyla birbirinden lezzetli ve omega-3 kaynağı balıklar raflarda dizilmeye başladı bile! Haftada 2-3 kere balık tükettiğinden emin ol. Eğer balık tüketemem diyorsan balık yağı kapsüllerinden yararlanabilirsin, ayrıca keten tohumu, kanola yağı, ceviz gibi diğer omega-3 kaynaklarını tercih edebilirsin.
Mürdüm eriği ve fındık bu ayın en sevilenleri! Bu besinleri ara öğünlerinde tükettiğinden emin ol.
Sıvı tüketimini ihmal etme.
Yağmur sezonu açılmadan temiz havada yürüyüş yap. Araştırmalar, açık havada yapılan egzersizlerin vücutta yağ kaybını sağladığını ve stresi azalttığını göstermektedir.
Yaz boyunca ara verdiğin diyetine devam etmek istiyorsan doktor ve diyetisyene başvurmayı unutma.

http://www.nutrasystem.com.tr/2015/09/12/sonbahar-diyetine-hazir-misin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder