24 Eylül 2014 Çarşamba

Metabolic Balance

Metabolik Balans Nedir?
Metabolic balance sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo kontrolü sağlayan bütünsel bir metabolizma programı dır.Bu özel beslenme şeklinin her kuralı tıbbi , fizyolojik bilimsel gerçeklere dayanmaktadır.Bu program Metabolizma ve Endokrin Uzmanı Dr.Wolf Funfack rehberliğinde, Doktorlar ve Beslenme uzmanları tarafından geliştirilmiştir. 
Metabolic Balance Nasıl Etki Ediyor?
Kişisel beslenme planınız sayesinde ‘’beden kimyanız“ ve size uygun ‘’gıda maddeleri” ile yeni bir metabolik denge oluşacaktır. Sizin için sağlıklı ve gerekli olan besinleri, mineralleri içeren gıdaları tüketmenizin yanı sıra, metabolizmanızın dengede kalabilmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri almanız da sağlanacaktır. Bu nedenle, size özel hazırlanan bu plan, sadece sizin metabolizmanıza uygundur ve tamamen sizin kişisel özelliklerinizle ilgili bilgiler içermektedir.
Klasik Diyetlerden Farkı Nedir?
Kalori hesabına dayalı bir diyet değildir.Metabolik balansın en önemli özelliği bilimsel temellere dayanmasıdır. Yemek konusundaki farkı ise tatsız tuzsuz, yağsız, light veya iştah kesici yapay yiyeceklerle mideyi doldurup zayıflatan, sürdürülmesi zor bir beslenme programı değil; ideal ölçülerde, vücudun ihtiyacı olan gıdaların en doğal halleriyle tüketilmesini sağlayan ve ömür boyu sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme biçimi olmasıdır.Kilo vermeyi sağlayacak olan gıdalar Kişinin kan değerlerine ve kişisel verilerine göre belirlenir.Bu belirleme sırasında gıdaların kalorilerinden çok , gelisemik yükleri ve kişinin metabolizma Özellikleri dikkate alınır. Beslenme planını parmak izi kadar ozel ve omur boyu geçerli kılar ve kişinin aç kalmadan ideal kilosuna kavuşmasını sağlar. Ancak başarısı ,kalori ayarlamasından ziyade, yiyecek seçimi ve yiyecek gruplarının kombinasyonu ve tüketim şekliyle yakından ilgilidir.Alışagelmiş diyetlerdeki 3 ana öğün ve ilaveten ara öğünlerin aksine,Metabic Blance \'ta sadece 3 ana öğün vardır,ara öğün yoktur.Hatta arada bişey yemek yasaktır! Metabolic balance sadece zayıflamayı değil,gerekiyorsa kilo almayı ve ideal kiloda kalmayı da sağlayan kilo düzenleyici bir metabolizma programı dır. 
Metabolic Balance Kilo Kaybını Nasıl Sağlıyor?
Size özel hazırlanan beslenme planı sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm sağlıklı besinleri alıyorsunuz. Programda besinler içerdikleri kaloriye, yağ, protein ya da karbonhidrat miktarlarına göre seçilmiyor. Sadece ve sadece sizin hormon düzeyiniz dikkate alınıyor ve bu sayede metabolizmanızın sağlıklı çalışması sağlanıyor. Beslenmenizi bu yeni ve kolay uygulanabilen kurallara göre düzenlediğiniz için, kilonuz kontrol altına alınıyor, aynı zamanda metabolizmanızın hormon dengeleri de düzenleniyor.
Metabolic balance ile sağlığım nasıl düzeliyor?
Düzenli ve dengeli beslenme sayesinde (özellikle size uygun egzersizleri de uygulayarak) kalıcı bir sağlığa kavuşabilir; kendinizi çağın önemli hastalıklarından koruyabilirsiniz. Doğal ve dengeli beslenme sayesinde vücudumuz olması gereken doğal kilosuna kavuşur. Bu beslenme planı sayesinde, günlük verimimizde ve konsantrasyonumuzda da gözle görülür bir düzelme oluşur. Böylece enerji düzeyimizde de artış görülür. Daha iyi uyuyabilir, fiziksel anlamda kendimizi daha güçlü hissedebiliriz. Sonuç olarak; daha sağlıklı, daha aktif, daha zinde olup, bu özellikleri çevremize de yansıtırız. Programı uygularken vücuttaki yağlar azalır, bu arada kas ve bağ dokusu metabolic balance® sayesinde dengelenir. Böylece cildimiz de daha gergin ve pürüzsüz bir hale gelir.
Kişisel Beslenme Programı Nasıl Oluşturuluyor?
Doktor,Metabolik balans programında izlenen yolu şöyle anlatıyor: “Öncelikle 10-12 saatlik bir açlık süresinden sonra kişinin kanı alınarak Türkiye’deki anlaşmalı bir laboratuvara gönderilir. Kişinin kan analizinde; karaciğer enzimleri, böbrek fonksiyonları (üre, ürik asit, vs.) vücudun enflamasyon kriterleri -obezitede ve insülin direncinde bu kriterler çok önemli bir yer teşkil eder-, safra kesesi, pankreas salgısı, bazı vitaminlerin oranları, kan sayımı ve tiroid fonksiyonlarına bakılarak ayrıntılı bir check-up yapılmış olur. Bu check-up’ın sonuçları doktor tarafından hasta ile birlikte konsülte edilip bir rapor haline getirildikten sonra Almanya’da merkez ofisteki dahiliye uzmanının görüşüne sunulur. Ve buradaki Metabolic Balance programının veri tabanı kullanılarak yaklaşık 25 sayfalık bir kişisel besin programı hazırlanır. Bu besin programında; kişinin hangi besinleri aldığında metabolik dengesinin ayarlanacağını, kilo verebileceğini ve insülin direnci, obezite, tiroid gibi sağlık sorunlarından kurtulabileceği anlatılır. Haftada bir kez olmak üzere doktor hastaya en az 9 seans sağlık koçluğu yapar.”
Metabolik balansın diyet programı olup olmadığının kişiye göre değiştiğini belirten Doktor, “Eğer kilo vermek amaçlanıyorsa diyet olarak değerlendirilebilir. Sadece metabolik balans ayarını yapmak için de uygulanabilir. Obezite, insülin direnci, tiroid, haşimato gibi hastalıkların tedavisinde de etkili bir çözüm olabilir”  
Metabolic Balancenin Avantajları Nelerdir?
1-Metabolic Balance kisiye özel , bünyenin ihtiyacına uygun sağlıklı bir beslenme programı dır.
2-Günde 3 oğun beslenme prensibi sebebiyle uygulaması kolay ve sürdürülebilir bir beslenme düzenidir.
3-Metabolic Balance beslenme sisteminde kisi kısa sürede büyük oranda yağ kaybeder, su kaybı ise minimum seviyede kalır.Bu yüzden hızlı kilo kaybı olsa bile bir sorun yaşanmaz.
4-Hızlı geri dönüş (yoyo etkisi) yaşanmaz, kilo dengede kalır.
5-Tamamen doğal bir beslenme şeklidir, herhangi bir ek ürün önerilmez.
6-Uluslararası Metabolic Balance egitimi almış, sertifikalı doktorlar tarafından uygulanan, ISO9001 ve TÜV belgeli bir metabolizma dengeleme programıdır.
7-Sonuç olarak daha sağlıklı, daha aktif ve daha zinde olursunuz ki buda hayatınızın her anına yansır.
Programda nasıl bir süreç izleniyor?
Metabolic Balance enstitüsündeki sertifikalı koçlarımız (doktor, diyetisyen) sizi 4 aşamalı programımıza başlatacaklardır.Birinci görüşmenizde, koçunuz kişisel sağlık ve beslenme geçmişinizi kayıt ederek size bir kan testi listesi verecektir.Kan testlerinizin sonuçları bize ulaştıktan sonra, tüm bilgileriniz metabolic balance® enstitüsünde değerlendirilerek “Kişisel Beslenme Planınız” oluşturulacaktır.Metabolic balance koçunuz planınıza başlarken ve tüm plan uygulama sürecinde size rehberlik edecektir.
Program ne kadar sürüyor?
Aşama 1: Hazırlık dönemidir; 2 gün sürer.
Aşama 2: Sıkı dönemdir; en az 14 gün sürer.
Aşama 3: Rahat dönemdir; Beslenmenize ek yiyecekler ilave edilir.
Aşama 4: Koruma dönemidir; Pek çok kişi bu dönemi hayat boyu sürdürmeyi tercih eder.

Dr.Selmin ERŞAN
İzmir'de Lisanslı Metabolic Balance temsilcisidir.
(0232) 463 31 63
(0532) 225 96 98

22 Eylül 2014 Pazartesi

Gebelikte Beslenme


Canlıların temel gereksinimlerinden biri olan beslenme, yaşamın her döneminde ayrı bir özellik ve önem taşır. Gebelik döneminin sağlıklı geçmesi, fetüsün sağlıklı gelişimi ve sorunsuz doğumun gerçekleşmesinde gerekli en önemli koşullardan biri annenin iyi beslenmesidir. Yeterli ve dengeli bir beslenme programı ile anne, bir yandan kendi sağlığını korurken diğer yandan doğacak bebeğin normal büyüme ve gelişmesini, doğumdan sonra bebeğini besleyeceği sütün verimli ve besleyici olmasını sağlar.
GENEL ÖNERİLER
Gebelikte(hamilelik) önerilen beslenme, gereksinim duyulan enerji ve besin öğelerini karşılayacak tür ve miktarda besin alınımıdır.
Anne adayının ve bebeğin gereksinimini karşılamak için gebeliğin 7. ayından itibaren annenin diyetine demir preparatlarının eklenmesi yarar sağlar.
Gebelikte öğün sayısının yeterli ve öğün aralıklarının düzenli olması gerekmektedir. Günlük öğün sayısı en az 5 öğün şeklinde planlanmalıdır
. Burada amaç midenin aşırı dolgunluğunun neden olabileceği rahatsızlığı önlemektir, gebelikte sık karşılaşılan yemek sonrasında oluşabilecek bulantı hissini engellemektir.
Sıvı gereksiniminin karşılanması gebelik sürecinde özel bir önem taşır. Yaşamsal önemi olan su, gebelikte istenmeyen kabızlık durumunun önlenmesi açısından büyük yarar sağlar. Anne adaylarının sıvı gereksinimini karşılamak için günde en az 2.5lt su içmesi gerekmektedir. Yeterli sıvı alınımın izlenmesinde en güvenli yol idrar çıkışının takibi ve idrar renginin açık sarı olmasıdır, idrar renginin koyulaşması sıvı alımında yetersizliğin olduğuna işarettir. Sıvı alımının öğünler arasında olması şişkinliğin önlenmesinde yarar sağlar.
Gebelik sürecinde günde bir fincan kahvenin olumsuz etki yapmamasına karşın fazla miktarda tüketimi ile içeriğinde bulunan kafeinin merkezi sinir sistemini uyararak uykusuzluk , huzursuzluk, çarpıntı gibi şikayetlere neden olabildiği ve dolaşım sistemini de olumsuz etkilediği bilinmektedir . Keza gebelikte aşırı ve koyu çay tüketimi çayın içerdiği kafein ile bu olumsuz etkilerin görülmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda çayın yapısında bulunan teofilin, diyetteki besinlerle alınan demirin emilimini engellemekte ve gebelikte sık rastlanan anemi ( kansızlık ) sorununun ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle gebelikte çay içimi günde 2 fincanla sınırlandırılmalı, içilecek çay açık limonlu olmalı ve yemekten en az 45-50 dak. sonra içilmelidir.

Gebelikte kabızlık kesinlikle arzu edilmeyen bir sağlık sorunudur, kabızlığın önlenmesinde diyetteki posa oranı çok önemlidir. Diyet posası barsak fonksiyonlarını düzenleyerek yaptığı olumlu etki yanında vücuda alınan toksik öğelerin vücuttan atımına da yardımcıdır. Gebelikte diyetteki posa oranının yeterli olmasına özen gösterilmelidir.

Toksik özelliği olan alkollü içkiler, doğacak bebeğin gelişiminde kusurlara, zor doğumlara, erken doğumlara ve ölü doğumlara neden olabileceğinden anne adaylarının kesinlikle kullanmaması gereken bir maddedir . Keza anne ve bebeğin sağlığına zararlı etkileri bilindiğinden bilinçli bir anne adayı sigaradan ve sigara içilen yerlerden tümüyle uzak durmalıdır.

GEBELİKTE BESLENME İLE İLGİLİ SIK GÖRÜLEN SAĞLIK SORUNLARI

Erken gebelik bulantı ve kusmaları: Gebeliğin ilk aylarında bulantı ve kusma sık görülen, anneye sıkıntı veren ve genellikle 3. aydan sonra kaybolan gebeliğe özgü durumdur. Ortaya çıkmasında annenin uzun süre aç kalması, farklı bir kokunun olması (sigara, puro, yemek kokusu v.b.), bulantı ve kusma muhtemelen gebelik sürecinde bazı hormonların salgılanmasındaki farklılığa veya anne adayının bu hormonlara karşı fizyolojik duyarlılığına bağlı olarak ortaya çıkar.
Mide yanması: Gebeliğin sonlarına doğru sık rastlanan bir sorundur, doğuma hazırlık açısından son aylarda tüm düz kaslarda görülen fizyolojik gevşeme mide ile yemek borusu arasında sıkıca kapalı duran ve mide muhtevasındaki sıvı ve katı maddelerin yemek borusuna kaçışını engelleyen kapağın (sfinkterin) gevşemesi sonucu ortaya çıkar. Büyüyen uterusun (rahim) mideye baskı yapması, özellikle toklukta mide asidinin gevşeyen kapaktan yemek borusuna kaçması ve bu bölgeyi tahriş etmesi sonucu görülen mide yanmalarının önlenmesinde; midede asit yapımını artıran baharatlı besinler, et suyu, tavuk suyu, kızartma ve gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durulması, az miktarda besin içeren sık öğünler halinde düzenlemiş diyetler yarar sağlar .

Kabızlık ( Konstipasyon ): Gebelikte fizyolojik olarak son aylarda ortaya çıkan düz kasların gevşemesi ve aneminin önlenmesi amacıyla eklenen demir preparatlarının yan etkisi olarak kabızlık sık karşılaşılan bir sorundur. Büyüyen uterusun barsaklara bası yapması sıkıntıyı arttırır. Diyetin taze sebze, meyve, kepekli tahıl ürünleri, kuru meyve gibi besinlerle posa içeriğini zenginleştirmek, sıvı alınımını artırmak, düzenli ve yorucu olmayan egzersiz programlarının uygulanması sorunun çözümünde yardımcıdır.

Gebelik öncesi dönemdeki vücut ağırlığınızın değerlendirilmesinde pratik olarak aşağıda sunulan formül kullanılabilir:

Beden Kütle İndeksi = Gebelik Öncesi Vücut Ağırlığı /Boy Uzunluğunun Metre Cinsinden Karesi
Çıkan Sonuç: 20-26 arası NORMAL
20’den az ZAYIF
26’dan fazla ŞİŞMAN olarak değerlendirilir.
Şişman kadınlar ( gebelikte 11 kg’dan az ağırlık kazansalar bile ) normal ağırlıkta bebek doğururken, gebelik öncesi anne zayıfsa bebek düşük doğum ağırlıklı ( LBW) doğma riskine sahiptir. Kadının gebelik öncesi beslenme durumu önemli olup, mutlak suretle dikkate alınmalıdır. Gebelik öncesi vücut ağırlığı mümkünse saptanıp standartlara göre değerlendirilmelidir.
Gebelik öncesi zayıf olan kişilerde LBW bebek doğum oranı ve preeklamsi riski yüksektir. Bu yüzden hamilelikte diyete ek besin ekleyerek bu durum düzeltilebilmektedir. Gebelik öncesi şişman olan kişilerde ise hipertansiyon, diyabet, doğum güçlüğü gibi birçok komplikasyon oluşma riski artmaktadır.
Gebelikte ağırlık kazancının izlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gebe kadın ilk 3 ayda her ay 1 kg, sonraki 6 ayda ise ortalama 1.5-2 kg ağırlık kazanmalıdır. Gebelik süresince toplam ağırlık artışı 9-14 kg olmalıdır. 7 kg’dan az ağırlık kazancı anne ve bebeğin sağlığını tehlikeye sokar. Gebelik öncesi anne şişmansa daha az kilo almalıdır. Anneye beslenmenin önemi sürekli anlatılmalıdır. Ayrıca ağırlık kazancı az olduğunda anne sütünün veriminin düşeceği de vurgulanmalıdır.
Hamile kadınlar için hamilelik öncesi ve hamilelik süresince beden kütle indekslerine göre önerilen kilo artışları yapılan araştırmalara göre aşağıdaki gibidir.

BKI ÖNERİLEN KİLO ARTIŞI
Düşük BKI<19.8 12.5 - 18
Normal BKI 19.8-26.0 11.5 - 16
Yüksek BKI>26-29 7 - 11.5

5 Eylül 2014 Cuma

PESTOLU KİNOA SALATASI

http://www.nutrasystem.com.tr/?m=Sayfalar&id=273

PESTOLU KİNOA SALATASI

Porsiyon: 4 kişilik

Malzemeler:

·         100 g kinoa

·         200 ml su

·         3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         ½ su bardağı haşlanmış mısır

·         2 domates

·         Tuz

·         Karabiber


Pesto Sosu İçin Malzemeler:

1 demet fesleğen

·         ½ çay bardağı zeytinyağı

·         3 diş sarımsak

·         Tuz


Kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat bekleyin. Suyu süzüp tencereye alın. 200 ml suyu ekleyin ve suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip soğumaya bırakın. Bu arada pesto sosunu hazırlayın. Fesleğenin 2/3 ünü mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Ayırdığınız fesleğeni ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup çekirdekli kısmını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve kinoaya ekleyin. Mısır ve fesleğeni ilave ederek karıştırın. Servis kaplarının yanına pesto sosunu paylaştırın. Üzerine hazırladığınız salatayı ekleyin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis edin.

3 Eylül 2014 Çarşamba

Çocuklara yönelik sağlıklı yaşam ve beslenme önerileri

http://www.nutrasystem.com.tr/?title=okul_cagi_cocuklar_icin_beslenme&m=Sayfalar&id=281&ek=169&m_id=280

Çocuklara yönelik sağlıklı yaşam ve beslenme önerileri
Çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan çeşitli besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir. Süt grubunda yer alan süt, yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, peynir, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi önerilmektedir.
Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketmeleri önemlidir. Ayrıca, hastalıklara karşı daha dirençli olmaları, göz, cilt ve sindirim sistemlerinin sağlıklı olması için her gün imkanlar dahilinde 5 porsiyon taze sebze veya meyve tüketmeleri önerilmektedir.

Öğrenciler için en önemli öğün kahvaltıdır. Çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Peynir, haşlanmış yumurta, taze meyve suyu, birkaç dilim ekmek veya 1 bardak süt, poğaça, domates çocuklar için yeterli ve dengeli bir kahvaltı örneğidir.
Gün boyu fiziksel ve zihinsel performansın en üst düzeyde tutulabilmesi, düzenli olarak ara ve ana öğünlerin tüketilmesi ile mümkündür. Bu nedenle, öğün atlanmamalıdır. Günlük tüketilecek besinlerin 3 ana, 2 ara öğünde alınması en uygun olanıdır.

Okulda veya evde dinlenirken ve ders çalışırken açlık hissedildiğinde tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Örneğin, şeker ve şekerli besinler, cips, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları ve kuru meyvelerin tüketiminin tercih edilmesi çocukların sağlıklı beslenmeleri açısından daha yararlıdır.

Açıkta satılan besinler, yeterince güvenilir ve temiz değildir. Ayrıca, uygun koşullarda muhafaza edilmedikleri için çabuk bozulma riski taşırlar. Bu nedenle, özellikle okul çevresinde açıkta satılan besinlerin kesinlikle satın alınmaması gerekmektedir.

Çocukların gerek okul yönetimi gerekse de ebeveynleri tarafından sevdikleri herhangi bir spor dalı ile ilgilenmeleri teşvik edilmelidir.

Sağlıklı yaşam için çocuklara el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması çok önemlidir. Bu nedenle çocuklara, özellikle yemek yemeden önce ve sonra, tuvalete girdikten sonra, dışarıda oyun oynadıktan sonra, dışarıdan eve gelince ellerini uygun şekilde yıkamaları konusunda alışkanlık kazandırılması gerekmektedir.

Çocukların okul kantinleri, büfe gibi yerlerden satın aldıkları besinlerin seçiminde de dikkatli olmaları gerekmektedir. Süt, ayran gibi ambalajlı besinleri satın alırken etiket bilgisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim izninin bulunmasına ve son kullanım tarihinin geçmemiş olmasına, ambalajsız satılan tost, simit, poğaça gibi yiyeceklerin de temiz ve güvenilir şekilde hazırlanmış olmasına dikkat edilmelidir.
Okul kantinlerinde sağlıklı besinlerin bulundurulması için okul yönetimi, öğretmen ve veliler işbirliği içinde olmalıdır.

Metabolik Balans (metabolic balance) Programı Nedir?

Metabolik Balans Nedir?

Metabolic balance sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo kontrolü sağlayan bütünsel bir metabolizma programı dır.Bu özel beslenme şeklinin her kuralı tıbbi , fizyolojik bilimsel gerçeklere dayanmaktadır.Bu program Metabolizma ve Endokrin Uzmanı Dr.Wolf Funfack rehberliğinde, Doktorlar ve Beslenme uzmanları tarafından geliştirilmiştir.

Metabolic Balance Nasıl Etki Ediyor?

Kişisel beslenme planınız sayesinde ‘’beden kimyanız“ ve size uygun ‘’gıda maddeleri” ile yeni bir metabolik denge oluşacaktır. Sizin için sağlıklı ve gerekli olan besinleri, mineralleri içeren gıdaları tüketmenizin yanı sıra, metabolizmanızın dengede kalabilmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri almanız da sağlanacaktır. Bu nedenle, size özel hazırlanan bu plan, sadece sizin metabolizmanıza uygundur ve tamamen sizin kişisel özelliklerinizle ilgili bilgiler içermektedir.

Klasik Diyetlerden Farkı Nedir?

Kalori hesabına dayalı bir diyet değildir.Metabolik balansın en önemli özelliği bilimsel temellere dayanmasıdır. Yemek konusundaki farkı ise tatsız tuzsuz, yağsız, light veya iştah kesici yapay yiyeceklerle mideyi doldurup zayıflatan, sürdürülmesi zor bir beslenme programı değil; ideal ölçülerde, vücudun ihtiyacı olan gıdaların en doğal halleriyle tüketilmesini sağlayan ve ömür boyu sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme biçimi olmasıdır.Kilo vermeyi sağlayacak olan gıdalar Kişinin kan değerlerine ve kişisel verilerine göre belirlenir.Bu belirleme sırasında gıdaların kalorilerinden çok , gelisemik yükleri ve kişinin metabolizma Özellikleri dikkate alınır. Beslenme planını parmak izi kadar ozel ve omur boyu geçerli kılar ve kişinin aç kalmadan ideal kilosuna kavuşmasını sağlar. Ancak başarısı ,kalori ayarlamasından ziyade, yiyecek seçimi ve yiyecek gruplarının kombinasyonu ve tüketim şekliyle yakından ilgilidir.Alışagelmiş diyetlerdeki 3 ana öğün ve ilaveten ara öğünlerin aksine,Metabic Blance \'ta sadece 3 ana öğün vardır,ara öğün yoktur.Hatta arada bişey yemek yasaktır! Metabolic balance sadece zayıflamayı değil,gerekiyorsa kilo almayı ve ideal kiloda kalmayı da sağlayan kilo düzenleyici bir metabolizma programı dır.

Metabolic Balance Kilo Kaybını Nasıl Sağlıyor?

Size özel hazırlanan beslenme planı sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm sağlıklı besinleri alıyorsunuz. Programda besinler içerdikleri kaloriye, yağ, protein ya da karbonhidrat miktarlarına göre seçilmiyor. Sadece ve sadece sizin hormon düzeyiniz dikkate alınıyor ve bu sayede metabolizmanızın sağlıklı çalışması sağlanıyor. Beslenmenizi bu yeni ve kolay uygulanabilen kurallara göre düzenlediğiniz için, kilonuz kontrol altına alınıyor, aynı zamanda metabolizmanızın hormon dengeleri de düzenleniyor.

Metabolic balance ile sağlığım nasıl düzeliyor?

Düzenli ve dengeli beslenme sayesinde (özellikle size uygun egzersizleri de uygulayarak) kalıcı bir sağlığa kavuşabilir; kendinizi çağın önemli hastalıklarından koruyabilirsiniz. Doğal ve dengeli beslenme sayesinde vücudumuz olması gereken doğal kilosuna kavuşur. Bu beslenme planı sayesinde, günlük verimimizde ve konsantrasyonumuzda da gözle görülür bir düzelme oluşur. Böylece enerji düzeyimizde de artış görülür. Daha iyi uyuyabilir, fiziksel anlamda kendimizi daha güçlü hissedebiliriz. Sonuç olarak; daha sağlıklı, daha aktif, daha zinde olup, bu özellikleri çevremize de yansıtırız. Programı uygularken vücuttaki yağlar azalır, bu arada kas ve bağ dokusu metabolic balance® sayesinde dengelenir. Böylece cildimiz de daha gergin ve pürüzsüz bir hale gelir.

Kişisel Beslenme Programı Nasıl Oluşturuluyor?

Doktor,Metabolik balans programında izlenen yolu şöyle anlatıyor: “Öncelikle 10-12 saatlik bir açlık süresinden sonra kişinin kanı alınarak Türkiye’deki anlaşmalı bir laboratuvara gönderilir. Kişinin kan analizinde; karaciğer enzimleri, böbrek fonksiyonları (üre, ürik asit, vs.) vücudun enflamasyon kriterleri -obezitede ve insülin direncinde bu kriterler çok önemli bir yer teşkil eder-, safra kesesi, pankreas salgısı, bazı vitaminlerin oranları, kan sayımı ve tiroid fonksiyonlarına bakılarak ayrıntılı bir check-up yapılmış olur. Bu check-up’ın sonuçları doktor tarafından hasta ile birlikte konsülte edilip bir rapor haline getirildikten sonra Almanya’da merkez ofisteki dahiliye uzmanının görüşüne sunulur. Ve buradaki Metabolic Balance programının veri tabanı kullanılarak yaklaşık 25 sayfalık bir kişisel besin programı hazırlanır. Bu besin programında; kişinin hangi besinleri aldığında metabolik dengesinin ayarlanacağını, kilo verebileceğini ve insülin direnci, obezite, tiroid gibi sağlık sorunlarından kurtulabileceği anlatılır. Haftada bir kez olmak üzere doktor hastaya en az 9 seans sağlık koçluğu yapar.”

Metabolik balansın diyet programı olup olmadığının kişiye göre değiştiğini belirten Doktor, “Eğer kilo vermek amaçlanıyorsa diyet olarak değerlendirilebilir. Sadece metabolik balans ayarını yapmak için de uygulanabilir. Obezite, insülin direnci, tiroid, haşimato gibi hastalıkların tedavisinde de etkili bir çözüm olabilir”

Metabolic Balancenin Avantajları Nelerdir?

1-Metabolic Balance kisiye özel , bünyenin ihtiyacına uygun sağlıklı bir beslenme programı dır.

2-Günde 3 oğun beslenme prensibi sebebiyle uygulaması kolay ve sürdürülebilir bir beslenme düzenidir.

3-Metabolic Balance beslenme sisteminde kisi kısa sürede büyük oranda yağ kaybeder, su kaybı ise minimum seviyede kalır.Bu yüzden hızlı kilo kaybı olsa bile bir sorun yaşanmaz.

4-Hızlı geri dönüş (yoyo etkisi) yaşanmaz, kilo dengede kalır.

5-Tamamen doğal bir beslenme şeklidir, herhangi bir ek ürün önerilmez.

6-Uluslararası Metabolic Balance egitimi almış, sertifikalı doktorlar tarafından uygulanan, ISO9001 ve TÜV belgeli bir metabolizma dengeleme programıdır.

7-Sonuç olarak daha sağlıklı, daha aktif ve daha zinde olursunuz ki buda hayatınızın her anına yansır.

Programda nasıl bir süreç izleniyor?

Metabolic Balance enstitüsündeki sertifikalı koçlarımız (doktor, diyetisyen) sizi 4 aşamalı programımıza başlatacaklardır.Birinci görüşmenizde, koçunuz kişisel sağlık ve beslenme geçmişinizi kayıt ederek size bir kan testi listesi verecektir.Kan testlerinizin sonuçları bize ulaştıktan sonra, tüm bilgileriniz metabolic balance® enstitüsünde değerlendirilerek “Kişisel Beslenme Planınız” oluşturulacaktır.Metabolic balance koçunuz planınıza başlarken ve tüm plan uygulama sürecinde size rehberlik edecektir.

Program ne kadar sürüyor?

Aşama 1: Hazırlık dönemidir; 2 gün sürer.

Aşama 2: Sıkı dönemdir; en az 14 gün sürer.

Aşama 3: Rahat dönemdir; Beslenmenize ek yiyecekler ilave edilir.

Aşama 4: Koruma dönemidir; Pek çok kişi bu dönemi hayat boyu sürdürmeyi tercih eder.


Dr.Selmin ERŞAN

İzmir'de Lisanslı Metabolic Balance temsilcisidir.
(0232) 463 31 63
(0532) 225 96 98
 — Alsancak Nutra System'de.