26 Ağustos 2014 Salı

YETERSİZ BESLENME

http://www.nutrasystem.com.tr/?title=sifir_beden_%28asiri_zayiflik%29&m=Sayfalar&id=248&ek=30&m_id=250


Aşırı zayıflık, özellikle bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve hastalıklara karşı direncin azalmasına, vücut fonksiyonlarının işleyişinde bozukluklara, kronik yorgunluk ve halsizliğe, çalışma veriminde ve yaşam kalitesinde azalmaya neden olur.Dünya Sağlık Örgütü ne göre yetişkin sağlıklı bir insanın Beden Kitle İndeksi (BKİ) en az 18.5 olmalıdır. BKİ, vücut ağırlığının (kg) boy uzunluğunun (m2) karesine bölünerek hesaplanır. Yetişkin bireylerde en küçük giysi bedeni olarak bilinen 36 bedenden çok daha küçük olan 32 beden olarak nitelendirilen sıfır beden, BKİ'nin 14-16 arasında olmasıdır ve bu son derece sağlıksız bir vücut ağırlığına sahip olunması anlamına gelmektedir.

24 Ağustos 2014 Pazar

İLK BESLENME GÖRÜŞMESİ

http://www.nutrasystem.com.tr/?m=Sayfalar&id=142&ek=30

Toplumda sağlıklı beslenme bilincini oluşturarak yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Özel NUTRA SYSTEM Polikliniği; Sağlıklı Zayıflama ve Beslenme konularında bireylere beslenme programlarını uygulayarak destekleyici verip, takibini sağlamaktadır. Gönder

Polikliniğimize; Obezite (şişmanlık) nedeniyle başvuran kişilerin,kan tahlilleri (AKŞ, kolesterol, trigliserit, üre, ürük asit, BUN v.b) yapılıp, bazal metabolizma hızı, vücut yağ, kas ve su oranları,  “Vücut Bileşenleri Ölçümü” tekniği kullanılarak incelenmekte, bireylerin beslenme alışkanlıkları ve genel durumları değerlendirilerek, beslenme tedavileri planlanmakta ve bireysel eğitim verilmektedir.

Sağlıklı beslenme ve diyet programına başlamadan önce kilo almaya neden olan beslenme ya da yaşam tarzındaki yanlışlar ve ideal kiloya ulaşmak için hedefler doğru tespit edilmelidir.  Bilgilendirme görüşmesi olan ilk görüşmede sağlıklı beslenme, diyet prensipleri ve polikliniğimizdeki uygulama ile ilgili bilgi verilmektedir. Daha sonra hastalarımızın tıbbi tanı ve tıbbi değerlendirmesi,  beslenme alışkanlıkları ve genel durumları göz önüne alınarak beslenme programı oluşturulmakta ve eğitimi planlanmaktadır.

Polikliniğimizde obezite tedavisinin yanı sıra beslenme ve diyet tedavisi gerektiren tüm durumlar için gebe emzikli programı, çocuk- adölesan beslenmesi, sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenme, detoks programı  ve diyabet gibi diğer metabolik hastalıklar için bireysel eğitim verilmektedir.

Polikliniğimize başvuran bireyler için  başlangıçta haftalık periyotla görüşmeler yapmaktadır.Programının bitiminde aynı sorunun tekrar etmemesi amacıyla koruyucu programlar verilmektedir.

Kilo almaya neden olan beslenme ya da yaşam tarzındaki yanlışlar tespit edilmeli ve ideal kiloyu korumak için hedefler doğru tespit edilmelidir.

15 Ağustos 2014 Cuma

Su ve Sağlık

http://www.nutrasystem.com.tr/?m=Sayfalar&id=272

SU VE SAĞLIK

Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir ve beslenmemizin vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsan, besin almadan haftalarca canlılığını sürdürmesine karşın, susuzluk durumunda ancak birkaç gün yaşayabilir. İnsan vücudunun su içeriği yaşa ve cinsiyete göre %42 ile 75 arasında değişmekle birlikte yetişkin insan vücudunun ortalama %59 u sudur. Vücut fonksiyonlarının çalışmasında, metabolizmanın dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonunun gerçekleşmesinde su son derece önemli rol oynamaktadır.

Su;

Besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınmasında,

Hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin düzenli çalışmasında,

Metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve vücuttan atılmasında,

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında,

Vücut ısısının denetiminin sağlanmasında,

Eklemlerin kayganlığının sağlanmasında,

Çeşitli biyokimyasal olayların gerçekleşmesinde yardımcıdır.

Büyüme ve vücut fonksiyonlarının devamı yeterli su alımı çok önemlidir. Yapılan çalışmalar uygun miktarlarda günlük su tüketiminin;

soğuk algınlığı,

kabızlık,

idrar yolu enfeksiyonları,

cilt sağlığının korunması,

organizmanın toksinlerden arındırılması,

kilo kontrolü programlarında zayıflamaya yardımcı olması, cildin nem ve elastikiyetinin düzenlenmesinde rol oynaması nedenleriyle selülit oluşumunun önlenmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir.

Soğuk günlerde üşüdüğümüzde veya yazın çok sıcak, rutubetli günlerinde olduğu gibi aşırı sıcaklık durumunda, vücudun normal sıcaklığını korumak için suya olan ihtiyacı artmaktadır. Sıcak, nemli havalarda vücut terleyerek sıvı kaybını arttırır. Bu nedenle, sıcaklık artışının başladığı şu günlerde sıvı tüketiminin arttırılmasına özen gösterilmelidir.

Sabah kalkıldığında ilk yapılması gereken işlerin başında 1 bardak su içmek de olmalı,

Her tuvalet sonrası, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için 1 bardak su içilmeli,

Egzersiz yaparken ve özellikle sıcak havalarda çalışırken su tüketimi arttırılmalı,

Özellikle hava ve deniz yolculuklarında su tüketimi arttırılmalı,

Suyu her zaman görünür bir yerde bulundurmalı, susama hissi beklenmeden su tüketmeye özen gösterilmelidir.

 Her gün ne kadar su içmelisiniz?

Genel bir kural olarak, vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için 8-10 bardak (2.5 litre) su tüketilmesi önerilmektedir.

İnsanlar su gereksinimlerini genelde; içecekler, besinler ve metabolizma olmak üzere üç kaynaktan sağlarlar. Besin içerisinde bulunan besin öğelerinin yakılması sonucunda su oluşur. Diyette proteine göre karbonhidrat ve yağın yüksek olması metabolik suyu arttırır. Yediğimiz besinler ve içecekler yoluyla da vücudumuza su sağlarız. Örneğin sebze ve meyvelerin yaklaşık 85-% 90'ı , 1 su bardağı sütün %90'ı sudur. Gün içerisinde içtiğimiz çay, kahve, soda vb. içeceklerle ile de sıvı almaktayız. Ancak kafein içeren kahve, çay ve diğer içecekler sıvı ihtiyacını karşılasa da uygun su kaynakları olarak sayılmazlar. Örneğin kafein içeren kahve içildiğinde su alırsınız ancak diüretik etkisinden dolayı daha fazla idrar çıkışı yaparak daha fazla sıvı kaybedersiniz.

Sağlıklı ve güvenli su nedir?

Güvenilir su zararlı bakteriler, zehirli materyaller ve kimyasalları içermeyen sudur. Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış ticari amaçla satılan kaynak suları, içme suları ve doğal mineralli sularda üretim aşamaları kontrol altına alınmış ve Sağlık Bakanlığı denetimine tabii güvenli sulardır. Şehir şebeke suları da belediyelerce rutin olarak kontrol edilmekte, şehir suyunda bulunması muhtemel olan virüs, bakteri ve çeşitli patojenler çeşitli dezenfeksiyon yöntemleri ile ortadan kaldırılmaya çalışılmakta ve bu sular da güvenli hale getirilmektedir.

14 Ağustos 2014 Perşembe

http://www.nutrasystem.com.tr/?title=radyofrekans_sistemleri&m=Sayfalar&id=125&ek=31&m_id=126

Vella Shape  selülit, bölgesel yağlanma ve yüz bölgesinde sarkma problemlerine karşı kullanılan, ısı kontrollü bir uygulamadır. 

Vella Shape ile zayıflama nedir?

Radyo dalgaları ile yüksek enerji içeren dalga boyları, cilt altı dokulara odaklanarak o bölgelerde bir miktar bir sıcaklık artışı maydana getirilir. Bu sıcaklık 41 ile 43 derece arasındadır. cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye tekabül eder. Bu sıcaklıkta ciltteki jelimsi kolajen maddeler yok olmaya başlar ve cilde şeklini veren bu maddeler yerine vücut yeniden kolajen madde üretmek zorunda kalır. Yeni üretilen kolajen bağ dokusu, eskisine nazaran daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıca radyo frekans yönteminde; artan dolaşım hızı nedeniyle metabolizma da hızlanmakta ve bölgesel yağlar yakılmaktadır. Parçalanan yağ hücreleri, lenf yoluyla boşaltım sistemine gider ve oradan da vücuttan atılır. 







Vella Shape Hangi Bölgelere Uygulanır ?

. Bacaklar ve basen, 

. Üst kol, 

. Bel yan bölge 

. Karın bölgesi 

. El üstü


. Yüz ve boyun kadın ve erkeklerde uygulanabilir.

 Vella Shape Ne Sıklıkla Uygulanır ? 

Haftada 1 kez olmak üzere selülit derecesine göre 8-10 seans olarak önerilmektedir. 

Vella Shape Kimlerde Uygulanamaz?

Parkinson,ms,epilepsi,kanser-cilt kanseri vb. hastalığı olanlarda, hamilelerde, kalp pili ve vücudunda büyük metal protez bulunanlara uygulama yapılmaz.

Vella Shapede cilt renginin koyu olması bir sakınca mıdır?

Vella Shape teknolojisini içeren accent, renk körü bir sistemdir. Yani hiçbir cilt tipi için sakınca teşkil etmemektedir. Bu nedenle yazın bronzlaşmayı getiren koşullarda bile tedaviye devam edilebilmektedir.

Vella Shape sistemlerinde önemli olan Bi-polar radyo frekans+infrared+vakum+mekanik masajı bir arada uygulama imkanı sunulmasıdır.

Bunu sağlayan elos teknolojisinin

· Çapta küçülmede FDA onayı

· Selülit azaltan cihazlar kategorisinde FDA onayı

· Görünür sonuçlar için 4 tedavi protokolü

· Karın, kalça veya uylukları 30 dakikadan daha kısa sürede tedavi etme imkanı

· Adipositlerin yağ yıkım hızını uyarma gibi özellikleri vardır 

Elos teknolojisi, Bi-polar Radyo Frekansı (RF), Kızıl ötesi enerjisi, negatif basınç ve doku manipülasyonuna sahiptir.

. Kızıl ötesi ve RF enerjilerinin sinerjik kombinasyonu cildi ısıtarak oksijenin hücre içi difüzyonunu artırır.

. Vakum ve özel olarak tasarlanmış silindirleriyle cildi manipule ederek güvenli ve etkin enerji aktarımını sağlar.

. Kızıl ötesi ve RF enerjilerinin sinerjik kombinasyonu deriyi ısıtarak oksijenin hücre içi difüzyonunu artırır.

. Alınan sonuç depolanan enerjinin metabolizmasını hızlandırır, 

. Lenfatik drenajı artırır ve yağ hücrelerinin küçülmesini ve azalmasını sağlar.

. Sonuçta tedavi edilen vücut bölgesinde çapta küçülme ve cilt yüzeyinde daha düzgün görünüm ortaya çıkar.