9 Haziran 2014 Pazartesi

SAÇ MEZOTERAPİSİ

SAÇ MEZOTERAPİSİ NEDİR?
 Saç Mezoterapisi saç dökülmesine karşı , saç köklerini  büyüme faktörleri,vitamin ve mineral kompleksleri ile canlandırmak için  cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir.  Saç Mezoterapisi, kıl köklerini besleyen vitaminlerin, antioksidanların ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların 2veya 4mm ,özel  bir enjektör vasıtasıyla direkt kıl köklerine verilmesine dayanır.
SAÇ MEZOTERAPİSİ NASIL UYGULANIR?
Mezoterapi dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir. Sonuçlar yüz güldürücü ve kalıcıdır. Mezoterapi, yararlı ürünleri doğrudan ilgili dokuların etrafına veren bir tıbbi tekniktir. Ufak dozlar halinde deri içine enjeksiyonlar yapılır. Dermis içine yapılan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayı uyarır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlar.

SAÇ MEZOTERAPİSİ KİMLERE UYGULANIR? SEBEPLERİ NELERDİR?
 5 ila 10 seans sonrasında saçlardaki dökülme çok iyi bir şekilde azalmış olur.
Saç Mezoterapisi, hem kadına hem de erkeğe başarıyla uygulanabilmektedir. Mezoterapiden fayda gören saç dökülmeleri; strese bağlı, mevsimsel, metabolik nedenli saç dökülmeleri ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri olarak sıralanabilir. Özellikle kıl kökünde bir küçülmenin gözlendiği ve kılın oluşum ve büyüme evresi olan "anajen evresinde" kısalmanın saptandığı "androjenik alopesilerde (erkek tipi saç dökülmesi)" mezoterapi uygulanması faydalıdır.


SAÇ MEZOTERAPİSİNİN FAYDASI NEDİR?
Hormonal ve genetik saç dökülmelerinde ise bu yöntem destek tedavi olarak tercih edilebilir. 
Saç gelişimi için gerekli olan eksiklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur..
1. Saç dökülmesini durdurmaya yardımcı olur
2. Saç tellerinin hem daha kalın, hem de hacimli, canlı ve uzun ömürlü olmalarını sağlar
3. Dökülmeye eğilimli saçları güçlendirerek dökülme olasılıklarını düşürür
4. Zayıf, cılız tüylerin saç tellerine dönüşümüne yardımcı olur
5. Saçların anagen fazını uzatır
6. Uyku evrelerinde olan saçların anagen faza geçişlerini hızlandırır
7. Saçlı deriyi güçlendirir, daha sağlıklı ve uzun ömürlü saç telleri üretmelerini sağlar.
8. Saçlı derinin beslenmesini artırır. Hasar görmüş bölgenin damarlanmasını arttırarak beslenmesine katkıda bulunur. Daha iyi beslenmiş bu alanlarda daha sağlıklı saç tellerinin oluşumuna yardımcı olur.
9. Saçlı deride ısı artışı sağlar, kanın göllenmesine sebebiyet verir.

Saç Mezoterapisinin koruyucu ve güçlendirici bir tedavi yöntemi olduğunu asla unutmamak gerekir.  Mezoterapi mevcutta zaten var olan saç tellerinin daha kalın , canlı, hacimli ve uzun ömürlü olmalarını sağlamaya yarar. Dökülmeyi engeller.
SAÇ MEZOTERAPİSİ NEZAMAN UYGULANIR?
Saç mezoterapisi genellikle saçların geri kazanılması aşamasında etkili olan bir yöntemdir. Saçlar dökülmeye başladığı esnada uygulama yapılır ise saçların tamamen dökülüp kel kalınmasını önleyen etkili bir yöntemdir.
el karışım kılcal damarlar vasıtası ile tüm saçlı 2- Saç kalitesini arttırmak (3- Yeni saç çıkışını aktif hale getirmek 
MEZOTERAPİYE DESTEK TEDAVİLER 
-Mezoterapi seanslarıyla beraber ek yöntemler destek amaçlı uygulanabilir
-Şampuan, tonik, serum  gibi dışardan yapılan uygulamalar ek olarak önerilebilir.
-Özellikle erkeklerdeki androgenetik dökülmede bir ilacın kullanımı gereklidir.
-İlaç tedavileri saç dökülmeleri kısa zaman önce başlamış olanlarda (5 yıl), önden açılması ve tam kelliği bulunmayan erkeklerde daha etkilidir. İlaç tedavisi mutlaka doktor önerisiyle ve resmi makamların onayladığı ilaçlarla yapılmalıdır.

SAÇ MEZOTERAPİSİNDE ETKİ SÜRESİ;
Saç Mezoterapisinin  etkisi  çoğunlukla 3. Seanstan itibaren görülmeye başlar.Genelde  ilk seanstan sonra  saçlarda bir miktar dökülme olur.Bu durum olağan bir durum olup kesinlikle tedaviden ümit kesilmemelidir.2.seanstan sonra bu dökülmeler duracak ve daha güçlü saçların çıkması ile neticelenecektir. Kişinin kendi mevcut saçları daha sağlıklı bir görünüme kavuşmuş olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder